J.M. Waelkens en Sporza stellen voor HomeTafels-Tables.com Contact
Lieven Van Gils trekt elke avond naar de rennershotels, voor interviews én handtekeningen op de kleine Tourtafel. Dit jaar gaat de opbrengst naar 'Move To Improve', een organisatie waar Tom Boonen peter van is, en wie weet... Misschien komt hij zelf ook wel eens langs.
Move To Improve
MOVE TO IMPROVE is een ondersteuningsfonds voor kinderen met motorische (bewegings)problemen. Het doel van dit fonds is de optimalisering van de zorgen voor deze kinderen en het bewerkstelligen van duurzame oplossingen.

Move To Improve De kinderen consulteren in het UZ Leuven Campus Pellenberg, waar samen met de faculteit voor bewegings -en revalidatiewetenschappen (FABER) het onderzoek plaatsvindt onder leiding van prof. Guy Molenaers. Het bewegingslaboratorium speelt een vooraanstaande rol in de evaluatie en het onderzoek. Via het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering) is er een goede samenwerking met andere Belgische centra.

Het UZ Pellenberg speelt een toonaangevende rol in dit domein op wereldvlak. Nadeel van deze koppositie is dat men steeds in de wind rijdt d.w.z. dat nieuwe en betere behandelingen die ontdekt worden tijdens het onderzoek, niet kunnen toegepast worden door te weinig financiële middelen.

Hoe beter een hoe meer we deze kinderen kunnen laten bewegen, hoe minder afwijkingen er zullen ontstaan en hoe zelfstandiger zij later kunnen functioneren in de maatschappij. Dit vraagt uiteraard dagelijks zware fysieke inspanningen. Deze topprestaties benodigen echter ook ondersteunend topmateriaal, wat weer financiële consequenties heeft, zeker als er onvoldoende middelen ter beschikking zijn.

Nochtans betekent meer of minder afhankelijk zijn van derden ook voor de maatschappij een kostenbesparing. Daarnaast geeft beter fysiek functioneren een belangrijke psychologische boost wat op alle vlakken positieve effecten oplevert.

Het is dus van het allergrootste belang dat we deze kinderen de ondersteuning kunnen geven die ze verdienen!

Meer info op: www.movetoimprove.org
Ambassadeur Tom Boonen
Via iemand uit mijn entourage ben ik heel toevallig met deze organisatie in contact gekomen. Na een aantal gesprekken met betrokken personen kwam ik meer te weten over deze afwijking en de diverse moeilijkheden waarmee de organisatie kampt.

Omdat ik vond dat deze kinderen alle steun moeten krijgen die ze verdienen, informeerde ik me bij prof. Guy Molenaers. Hij nodigde me uit voor een bezoek aan de afdeling en ik was meteen aangegrepen toen ik de kinderen zag.

Vooral toen ik de revalidatiekamer binnenging! Je moet weten dat een renner elke dag met zijn job bezig is. Maar weet je, deze kinderen doen net hetzelfde! Alleen doen ze dat niet om topprestaties te leveren, maar is dit voor hen een noodzaak om een normaal leven te leiden.Bron: www.movetoimprove.org
GetekendJean Marie Waelkens - OntwerperLieven Van Gils... aan tafel!De tafel in de persVerwante projecten