J.M. Waelkens en Sporza stellen voor HomeTafels-Tables.com Contact
Vanaf maandag 12 juli bundelt Karl Vannieuwkerke dagelijks het beste van de voorbije Tourdag in de talkshow Tour 2010, vive le vélo. Volgens het beproefde recept van de vorige jaren verwelkomt hij elke dag enkele praatgasten in zijn reizende studio om de voorbije wielerdag te bespreken en vooruit te blikken op de volgende rit die op het programma staat.

Lieven Van Gils krijgt op zijn beurt ander mooi wielervolk over de vloer in de duplex van Tour 2010. Net als vorig jaar vraagt hij al zijn gasten om hun handtekening te zetten op zijn presentatietafel. Na afloop van de Ronde van Frankrijk wordt de tafel geveild voor het goede doel.

Biografie Lieven Van Gils
Lieven Van Gils werd als derde kind geboren op 24 februari 1964 in Hoogstraten in een gezin waarin zowel de vader als de moeder in het onderwijs stonden. Hij heeft nog een jongere broer en zus.

In tegenstelling tot zijn kinderdroom (om piloot te worden) gaat hij Germaanse Talen studeren in Leuven, die studie voltooit hij met succes. Nadien geeft hij een tijdje les in Hoogstraten, op dezelfde middelbare school als waar hij ook gezeten heeft. Met dit beroep neemt hij echter geen genoegen en in 1987 slaagt hij voor zijn examen van regisseur-omroeper bij de toenmalige BRT. Hij gaat bij de Wereldomroep werken.
Wanneer hij zijn legerdienst doet, behoudt hij zijn vrije uren om te gaan werken, bij de sportredactie van de radio, bij Jan Wauters. In 1990 stapt hij dan over naar Studio Brussel, daar zal hij tien jaar blijven.

Wanneer België en Nederland samen Euro 2000 organiseren, wordt hij door de VRT gevraagd om het commentaar te verzorgen bij enkele wedstrijden. vlak daarna gaat hij in vaste dienst werken voor de VRT-sportredactie, daar werkt hij nu nog altijd.
Zijn leven als presentator
Hij presenteerde in 2002 ook het sportprogramma 'Editie laat: Over de lijn'. Tegenwoordig is hij te zien aan de zijde van Phara de Aguirre in de Canvastalkshow 'Phara'. Tijdens de talkshows 'Tour 2007', 'Tour 2008' en 'Tour 2009', die te zien waren op één, verzorgde hij elke avond in het interviewprogramma van Karl Vannieuwkerke vanuit één van de tourhotels tijdens de Ronde van Frankrijk interviews met wielrenners en ploegleiders. Overdag verzorgde hij samen met Michel Wuyts de liveverslaggeving van de ritten.

Bron: Wikipedia
GetekendMove To ImproveJean Marie Waelkens - OntwerperDe tafel in de persVerwante projecten