J.M. Waelkens en Sporza stellen voor HomeTafels-Tables.com Contact
De Tourtafel trekt samen met Lieven Van Gils van rennershotel naar rennershotel en laat elke dag de ritwinnaar, de gele truidrager of een andere interessante Tourgast z'n handtekening op de tafel plaatsen. Hieronder vindt je een kroniek van alle handtekeningen.


25 juli: Juan Manuel Garate
Juan Manuel Garate

Juan Manuel Garate doet een 'Eros Poli'-ke op de Ventoux en blijft alle topfavorieten voor boven op de top. Zo zorgt een helper uit het Rabobank team er toch nog voor dat de Nederlandse ploeg niet met lege handen naar huis moet in deze ronde.
» Juan Manuel Garate tekent de tafel Video VRT
24 juli: Lance Armstrong
Lance Armstrong

De media-aandacht rond Lance Armstrong in deze ronde bereikte ongkende hoogten en dat blijkt ook wanneer hij de tafel komt tekenen. Geen tijd voor een interview, alleen even de poot zetten en weg, maar dat neemt niet weg dat ze op onze tafel staat: de handtekening van Lance Armstrong.
» Lance Armstrong tekent de tafel Video VRT
23 juli: Alberto Contador
Alberto Contador

Alberto Contador heeft nogmaals bewezen dat hij de sterkste ronderenner is. Hij was niet alleen de snelste bergop, maar versloeg in de tijdrit ook nog eens superspecialist Fabian Cancellara. Zonder veel tegenspoed wint hij zondag de tour, en niemand die kan zeggen dat het niet verdiend is.
» Alberto Contador tekent de tafel Video VRT
20 juli: Bradley Wiggins
Bradley Wiggins

Bradley Wiggins heeft een ware metamorphose doorgegaa; van Britse drinkboer met bakkebaarden naar één van de beste klimmers in de tour. Zijn droge antwoorden maken hem ook één van de meest eerlijke renners. Wij zijn fan!
» Bradley Wiggins tekent de tafel Video VRT
19 juli: Dirk Demol
Dirk Demol

In afwachting van Armstrong en Contador komt Dirk Demol, ploegleider van Astana en rechterhand van Johan Bruyneel, alvast eens langs om de situatie in kamp Astana toe te lichten.
» Dirk Demol tekent de tafel Video VRT
18 juli: Sergej Ivanov
Sergej Ivanov

Sergej Ivanov won eerder dit jaar de Amstel Gold Race en behaalde zo op zijn 34ste zijn eerste klassieke overwinning. Daar doet hij nu ook nog eens een ritzege in de tour bij, meteen ook de eerste voor de Russische ploeg Katoesja.
» Sergej Ivanov tekent de tafel Video VRT
17 juli: Heinrich Haussler
Heinrich Haussler

De Australische Duitser Heinrich Haussler was de revelatie van het voorjaar met een bijna overwinning in Milaan-San Remo en een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen, maar maakte vandaag van 2009 duidelijk zijn beste jaar met een heroïsche ritzege in Colmar.
» Heinrich Haussler tekent de tafel Video VRT
16 juli: Frederik Willems
Frederik Willems

Belgen in Italiaanse loondienst, daar zijn er de laatste jaren niet zo veel meer van (gemakkelijkheidshalve vergeten we even Mapei). Ludo Dierckxsens was de laatste die we ons voor de geest kunnen halen, maar sinds vorig jaar is er Frederik Willems, die bij Liquigas onze nationale trots verdedigt.
» Frederik Willems tekent de tafel Video VRT
15 juli: George Hincapie
George Hincapie

De meest Vlaamse renner van alle Amerikanen in zonder twijfel George Hincapie. In het voorjaar blinkt hij telkens weer uit in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, maar nu is hij één van de sterke schakels in de trein van Columbia-HTC, die vandaag hun vierde zege behaalden.
» George Hincapie tekent de tafel Video VRT
14 juli: Tom Boonen
Tom Boonen

Nog nooit heeft het zoveel moeite gekost om iemand aan de start van de Tour te krijgen, maar als je naam Tom Boonen is, dan rechtvaardigt je marktwaarde dat. Hopelijk verhoogt zijn handtekening dan ook de marktwaarde van de Tourtafel.
» Tom Boonen tekent de tafel Video VRT
13 juli: Frank & Andy Schleck
Frank & Andy Schleck

Als iemand deze tour nog kan winnen die niet in een Astana trui rijdt, dan is het één van de Schleck broers. De vinnige Luxemburgers kijken alvast uit naar de Alpen, en wij met hen!
» Frank & Andy Schleck tekenen de tafel Video VRT
12 juli: Greg Van Avermaet
Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet eindigde vandaag verrassend 7de in een bergetappe. Vooral omdat de favorieten zich kalm hebben gehouden, maar dat neemt niet weg dat Greg het later in deze tour nog beter zal proberen te doen.
» Greg Van Avermaet tekent de tafel Video VRT
11 juli: Thor Hushovd
Thor Hushovd

Thor Hushovd won in 2005 de groene trui en wil dat dit jaar nog eens over doen. In Barcelona deed hij alvast een goede zaak door de rit te winnen en Cavendish ver achter zich te laten.
» Thor Hushovd tekent de tafel Video VRT
10 juli: Romain & Brice Feillu
Romain & Brice Feillu

Romain & Brice Feillu. De éne is sprinter en droeg vorig jaar de gele trui in de ronde, de andere is klimmer en won vandaag de etappe en kreeg daar als bonus de bolletjestrui bovenop.
» Romain & Brice Feillu tekenen de tafel Video VRT
9 juli: Johan Cruijf
Johan Cruijf

Johan Cruijf is God in Barcelona, en daarom maken we één keer een uitzondering. Ook een voetballegende mag zijn poot op de tafel zetten.
» Johan Cruijf tekent de tafel Video VRT
9 juli: Mart Smeets
Mart Smeets

Mart Smeets is de Lieven Van Gils van de NOS, maar dan met 36 tours als verslaggever achter zijn naam en bij wielerliefhebbers vooral bekend van het programma 'De Avondetappe', de Nederlandse versie van 'Vive Le Vélo'.
» Mart Smeets tekent de tafel Video VRT
8 juli: Thomas Voeckler
Thomas Voeckler

Thomas Voeckler fietste zich in de harten van de Franse bevolking toen hij in 2004 10 dagen lang de gele trui droeg. Als eerste Franse ritwinnaar van de Tour 2009 zal hij ook nu de harten van de Fransen veroveren.
» Thomas Voeckler tekent de tafel Video VRT
7 juli: Jurgen Van den Broeck
Jurgen Van den Broeck

De wereldkampioen tijdrijden bij de junioren in Zolder ging vlug onderuit in de ploegentijdrit, maar hoopt in de bergen Cadel Evans nog van dienst te zijn.
» Jurgen Van den Broeck tekent de tafel Video VRT
7 juli: Marc Sergeant
Marc Sergeant

De ploegleider van Silence-Lotto geeft tekst en uitleg over de prestatie van de ploeg in de ploegentijdrit.
» Marc Sergeant tekent de tafel Video VRT
6 juli: Allan Peiper
Allan Peiper

De in Ninove wonende Australiër Allan Peiper was in zijn tijd een verdienstelijk renner voor de Panasonic formatie van Peter Post. En hij heeft in die tijd veel geleerd van de legendarische ploegleider, want vandaag stuntte zijn Team Colombia door het peleton in waaiers te trekken en het daarna in de sprint af te maken met een tweede zege voor Mark Cavendish.
» Allan Peiper tekent de tafel Video VRT
5 juli: Mark Cvendish
Mark Cavendish

Spurtbom Mark Cavendish won de eerste rit in lijn van Monaco naar Brignoles en nam meteen ook de groene trui.
» Marc Cavendish tekent de tafel Video VRT
4 juli: Fabian Cancellara
Fabian Cancellara

Fabian Cancellara komt de eerste gele trui van de Tour 2009 showen, nadat hij de openingstijdrit in Monaco gewonnen heeft.
» Fabian Cancellara tekent de tafel Video VRT
3 juli: Eddy Merckx
Eddy Merckx

Eddy Merckx hoeft geen introductie meer bij de wielerfans. Als ambassadeur van de Damiaanactie, de organisatie ten voordele waarvan de Tourtafel geveild zal worden, bijt hij de spits af en zet als eerste zijn handtekening op de tafel.
» Eddy Merckx tekent de tafel Video VRT
De Damiaan ActieJean Marie Waelkens - OntwerperLieven Van Gils... aan tafel!De tafel in de persVerwante projecten