J.M. Waelkens en Sporza stellen voor HomeTafels-Tables.com Contact
Lieven Van Gils trekt elke avond naar de rennershotels, voor interviews én handtekeningen op de kleine Tourtafel. Eddy Merckx beloofde Van Gils alvast dat hij ervoor zorgt dat Lance Armstrong zal langskomen. Wat hij daarvoor in de plaats krijgt? De gehandtekende tafel van Van Gils, die zal worden verkocht voor de Damiaanactie waar Merckx peter van is..
De Damiaanactie
Damiaanactie is een Belgische ngo,die sinds1964 lepra en tuberculose bestrijdt. Maar ere wie ere toekomt: mocht Jozef De Veuster, de wereldlijke naam van Damiaan, niet hebben bestaan, dan zou Damiaanactie niet zijn wat het nu is. Zijn inzet, zijn doorzettingsvermogen en zijn aandacht voor de mens achter de zieke... het zijn ook voor de huidige medewerkers van Damiaanactie fundamentele waarden.

Elk jaar spoort Damiaanactie meer dan 220.000 lepra-en tbc-patiënten op in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Dit gebeurt dankzij een beperkt aantal ontwikkelingswerkers en dankzij ongeveer 1.500 lokale personeelsleden (dokters, verplegers, logistieke medewerkers, laboranten of ook chauffeurs) in totaal 16 projectlanden.

Meer info op: www.damiaanactie.be
Ambassadeur Eddy Merck
Op zaterdag 17 november werd in Brussel de nationale campagne van Damiaanactie, in het bijzijn van meer dan 400 vrijwilligers, gelanceerd. Het campagne-thema 'Ben jij onze helpende hand?' werd meteen ingevuld door een pakkende getuigenis van de 2 muzikale ambassadeurs:  Brahim (die zijn ambassadeurschap onder luid applaus vernieuwde) voor Vlaanderen en Saule voor Wallonië.

De verrassing van de dag was wel de aankondiging van de nationale ambassadeur : Eddy Merckx. Merckx ging op 6 december naar Kinshasa om er getuige zijn van de strijd die Damiaanactie er voert tegen lepra en tuberculose.

Eddy Merckx in Kinshasa  » Eddy Merckx in Kinshasa.     © Michiel Hendryckx


Bron: De Standaard - Damiaanactie.be
GetekendJean Marie Waelkens - OntwerperLieven Van Gils... aan tafel!De tafel in de persVerwante projecten