J.M. Waelkens stelt voor HomeTafels-Tables.com Contact
Jean-Marie Waelkens engageert zich voor de maatschappij. Niet iedereen heeft immers evenveel kansen om hun passie te kunnen realiseren. Sociale beperkingen en gezondheidsproblemen leggen bij sommigen het leven sterk aan banden.

“Ik ben bij de gelukkigen tot nu toe. Ik kan grote plannen bedenken en die verwezenlijken. Na elke realisatie komt er een nieuw project en ontstaat de kans op nog meer kansen. En wij kunnen mensen helpen bij wie dit anders is” aldus JM Waelkens. Daarom bedacht hij een plan hoe de sport daar iets kan toe bijdragen. Hoe kan de sport iets teruggeven aan de mensen die terminaal zijn? Dus stelde hij als tafelbouwer, samen met Sporza, een formule samen om geld in te zamelen met de tourtafel en de signatuur van de overwinnaars.
Nieuwe Formule
In tegenstelling tot vorige jaren, toen de tafel telkens via een veiling werd verkocht, kan iedereen nu kans maken op de tafel en dat door een simpele SMS te versturen.

Onder alle verstuurde sms’en wordt op het einde van de Tour een winnaar geloot. Die wint de gehandtekende Tourtafel en een ticket naar de aankomst van de Ronde van Frankrijk op de Champs-Elysées in Parijs. Per sms gaat 1 euro naar Make-A-Wish, een organisatie die de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Ook gsm-operatoren Proximus, Mobistar en Base hebben aangekondigd dat ze hun opbrengst voor de sms’jes naar Tour 2011 100% zullen doorstorten naar Make-A-Wish. www.makeawish.be

Make-a-Wish
Make-A-Wish® vervult de hartenwens van kinderen tussen 3 en 18 jaar die vechten tegen een levensbedreigende ziekte om hoop, kracht en vreugde te brengen. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen wil de kinderen een hart onder de riem steken, hen moed geven voor de onzekere toekomst waar ze voor staan.

Make-a-WishMake-A-Wish® Belgium-Vlaanderen heeft sinds de oprichting in 1990 al meer dan 1.400 wensen vervuld. In 2009 zijn er 112 wensen vervuld en het streefdoel voor jaar 2010 is om nog meer zieke kinderen hun droom te realiseren.

De wensen worden alleen begrensd door de fantasie van het kind. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen neemt niet alleen de organisatie van de wensvervulling op zich, maar betaalt ook alle kosten die aan de wens verbonden zijn. Dit is mogelijk door de medewerking van 80+ vrijwilligers, verspreid over Vlaanderen (Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen) en dankzij giften van donateurs en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, particulieren, clubs, scholen en (sport)verenigingen.


Bron: www.makeawish.be
GetekendJean Marie Waelkens - OntwerperLieven Van Gils... aan tafel!De tafel in de persVerwante projecten